window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-126695368-1');

Knjige

» Knjige
Knjige2019-02-09T11:47:33+00:00

Moja pot

Naročilnica

O vsebini knjige Moja pot: Start-upi za vse življenje, avtorica Biserka Povše Tašić pravi:

” Gre za odkrite besede o 15-letnih izkušnjah v medijih v javnem in zasebnem sektorju, prednostih in slabostih podjetniških podjemov in 13-letnem delu v podjetništvu, izzivih za ustvarjalno in proaktivno delovanje posameznika v ne najbolj inovativnem sistemskem okolju.  Eden od uglednih slovenskih diplomatov, Celjan Zvone Dragan, ki je bil med prvimi bralci rokopisa, je zapisal:« Zelo dinamična vsebina, izjemni preobrati (točke preloma), lucidna sklepanja in spoznanja, berljiv opis bogatih izkušenj iz zelo nenavadnih področij dela …«  Kozmetičkarka Brina je dodala: “Odlična knjiga!”. Računovodkinja Tatjana je pripomnila: ”Knjiga se krasno bere. Hiša danes ne bo pospravljena.” Lektorica Tanja:”Vmes sem se velikokrat nasmejala, a na koncu sem imela cmok v grlu.” Prijateljica Anita:”Že dolgo nisem brala tako žalostne knjige.” Sin Timon:”Mami, prebral sem. Fino si napisala.” In vi?

O avtorici knjige: Biserka Povše Tašić
http://4d.rtvslo.si/arhiv/pozitivne-zgodbe/174405740

Biserka Povše Tašič , Pozitivne zgodbe – oddaja Radia Maribor

V Pozitivni zgodbi smo govorili o življenjski izkušnji nekdanje dolgoletne novinarke Biserke Povše Tašič, ki je pri 49ih letih – bolj ali manj po prisili – zapustila svoj poklic in začela samostojno poslovno pot. O tem je izdala tudi knjigo z naslovom Moja pot: startupi za vse življenje. Pogovor je vodil urednik Stane Kocutar.

Cena knjige: 15 evrov ( z DDV).

Slovenija, Balkan, Evropa

Naročilnica

O vsebini knjige Slovenija, Balkan, Evropa po meri živali ali človeka avtor Predrag Tašić pravi:”

Slovenijo, Balkan in Evropo spremenijo na bolje le izobraženi posamezniki, ljudje, ki ne verjamejo v črno-belo resnico, ampak se iz dneva v dan učijo in poskušajo priti do novih drobtinic na poti spoznanja tistega, za kar bi rekli, da je najbolj blizu resnice. Komu ni v interesu takšno obnašanje oziroma nenehno izobraževanje človeka? Poleg drznih in provokativnih odgovorov na podlagi desetletij dela v novinarstvu in podjetništvu ter življenja na Balkanu in v Sloveniji, tudi z dediščino piarovca v zadnji jugoslovanski vladi Anteja Markovića, pisec sebi in bralcu zastavlja veliko vprašanj in ponuja na mnoga tudi odgovore, s katerimi se ne boste nujno strinjali. V razmislek pa vam bodo zagotovo. “Ali res verjamem, da se Slovenija in dežele, nastale na ozemlju bivše Jugoslavije, lahko spremenijo na bolje? S tem mislim, da bi postale dežele, ki bodo predvsem skrbele za svoje prebivalstvo in njegovo srečo ter zadovoljstvo; bolj točno povedano za srečo in zadovoljstvo vsakega posameznika, ne samo elite in njenih vernikov. V tem trenutku bi bil moj odgovor negativen, medtem ko je grški  filozof Heraklit (535-475 pr.n.št.)rekel: »Vse teče, vse se spreminja.« /Panta rei/. Možno je, da bodo nekoč v prihodnosti prišli drugi časi, v katerih bo tudi ta knjiga, ki je pred vami, postala orožje za tiste, ki bodo želeli svojo državo in svet spremeniti v nekaj boljšega od tistega, kar imajo.

Cena knjige:  29,90 evrov (z DDV)

O avtorju knjige: Predrag Tašić

Knjige o Balkanu

Iz našega arhiva lahko naročite še nekaj izvodov knjig. Zaradi omejene razpoložljivosti le ob osebnem prevzemu po ceni za kos: 15 evrov (brez DDV).

  • Predrag Tašić: Kako sam branio Antu Markovića, v srbskem jeziku, Skopje, 1993
  • Biserka Povše Tašić, Predrag Tašić: Balkan, priložnost za sodelovanje, Ljubljana, 2002
  • Biserka Povše Tašić: Balkan med vojno in novimi priložnostmi, Ljubljana, 2001
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen? Nastavitve Se strinjam

Analitični piškotki

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije. Ta spletna stran uporablja Google Analytics za zbiranje anonimnih informacij, kot so število obiskovalcev mesta in najbolj priljubljene strani. Ohranjanje tega piškotka nam pomaga izboljšati našo spletno stran.

Piškotki Google Maps in Facebook

Spletna stran uporablja zemljevid Google Maps, v kolikor želite, da se vam prikažejo Google Maps zemljevidi, morate le to predhodno odobriti. V kolikor želite dovoliti piškotke Facebook, le to ustrezno označite.

Sistemski piškotki

Sistemski piškotki so obvezni – ne more biti razveljavljeno. Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno. Piškotki za namestitve pomagajo spletni strani, da si ta zapomni informacije, ki spremenijo, na kakšen način se spletna stran obnaša ali izgleda, kot vaš priljubljeni jezik ali regijo, v kateri ste.