Moja pot

Naročilnica

O vsebini knjige Moja pot: Start-upi za vse življenje, avtorica Biserka Povše Tašić pravi:

” Gre za odkrite besede o 15-letnih izkušnjah v medijih v javnem in zasebnem sektorju, prednostih in slabostih podjetniških podjemov in 13-letnem delu v podjetništvu, izzivih za ustvarjalno in proaktivno delovanje posameznika v ne najbolj inovativnem sistemskem okolju.  Eden od uglednih slovenskih diplomatov, Celjan Zvone Dragan, ki je bil med prvimi bralci rokopisa, je zapisal:« Zelo dinamična vsebina, izjemni preobrati (točke preloma), lucidna sklepanja in spoznanja, berljiv opis bogatih izkušenj iz zelo nenavadnih področij dela …«  Kozmetičkarka Brina je dodala: “Odlična knjiga!”. Računovodkinja Tatjana je pripomnila: ”Knjiga se krasno bere. Hiša danes ne bo pospravljena.” Lektorica Tanja:”Vmes sem se velikokrat nasmejala, a na koncu sem imela cmok v grlu.” Prijateljica Anita:”Že dolgo nisem brala tako žalostne knjige.” Sin Timon:”Mami, prebral sem. Fino si napisala.” In vi?

O avtorici knjige: Biserka Povše Tašić
http://4d.rtvslo.si/arhiv/pozitivne-zgodbe/174405740

Biserka Povše Tašič , Pozitivne zgodbe – oddaja Radia Maribor

V Pozitivni zgodbi smo govorili o življenjski izkušnji nekdanje dolgoletne novinarke Biserke Povše Tašič, ki je pri 49ih letih – bolj ali manj po prisili – zapustila svoj poklic in začela samostojno poslovno pot. O tem je izdala tudi knjigo z naslovom Moja pot: startupi za vse življenje. Pogovor je vodil urednik Stane Kocutar.

Cena knjige: 15 evrov ( z DDV).

Slovenija, Balkan, Evropa

Naročilnica

O vsebini knjige Slovenija, Balkan, Evropa po meri živali ali človeka avtor Predrag Tašić pravi:”

Slovenijo, Balkan in Evropo spremenijo na bolje le izobraženi posamezniki, ljudje, ki ne verjamejo v črno-belo resnico, ampak se iz dneva v dan učijo in poskušajo priti do novih drobtinic na poti spoznanja tistega, za kar bi rekli, da je najbolj blizu resnice. Komu ni v interesu takšno obnašanje oziroma nenehno izobraževanje človeka? Poleg drznih in provokativnih odgovorov na podlagi desetletij dela v novinarstvu in podjetništvu ter življenja na Balkanu in v Sloveniji, tudi z dediščino piarovca v zadnji jugoslovanski vladi Anteja Markovića, pisec sebi in bralcu zastavlja veliko vprašanj in ponuja na mnoga tudi odgovore, s katerimi se ne boste nujno strinjali. V razmislek pa vam bodo zagotovo. “Ali res verjamem, da se Slovenija in dežele, nastale na ozemlju bivše Jugoslavije, lahko spremenijo na bolje? S tem mislim, da bi postale dežele, ki bodo predvsem skrbele za svoje prebivalstvo in njegovo srečo ter zadovoljstvo; bolj točno povedano za srečo in zadovoljstvo vsakega posameznika, ne samo elite in njenih vernikov. V tem trenutku bi bil moj odgovor negativen, medtem ko je grški  filozof Heraklit (535-475 pr.n.št.)rekel: »Vse teče, vse se spreminja.« /Panta rei/. Možno je, da bodo nekoč v prihodnosti prišli drugi časi, v katerih bo tudi ta knjiga, ki je pred vami, postala orožje za tiste, ki bodo želeli svojo državo in svet spremeniti v nekaj boljšega od tistega, kar imajo.

Cena knjige:  29,90 evrov (z DDV)

O avtorju knjige: Predrag Tašić

Knjige o Balkanu

Iz našega arhiva lahko naročite še nekaj izvodov knjig. Zaradi omejene razpoložljivosti le ob osebnem prevzemu po ceni za kos: 15 evrov (brez DDV).

  • Predrag Tašić: Kako sam branio Antu Markovića, v srbskem jeziku, Skopje, 1993
  • Biserka Povše Tašić, Predrag Tašić: Balkan, priložnost za sodelovanje, Ljubljana, 2002
  • Biserka Povše Tašić: Balkan med vojno in novimi priložnostmi, Ljubljana, 2001