Logo
Facebook
Google+
https://www.kupa.si/kdo-sem">
Twitter
YouTube

Kdo sem?

Biserka Povše Tašič , Pozitivne zgodbe, oddaja na Radio Maribor  - http://4d.rtvslo.si/arhiv/pozitivne-zgodbe/174405740
Datum predvajanja: 16. maj. 2016
Čas predvajanja: 10:13
Žanr: Izobraževalni
V Pozitivni zgodbi smo govorili o življenjski izkušnji nekdanje dolgoletne novinarke Biserke Povše Tašič, ki je pri 49ih letih – bolj ali manj po prisili – zapustila svoj poklic in začela samostojno poslovno pot. O tem je izdala tudi knjigo z naslovom Moja pot: startupi za vse življenje. Pogovor je vodil odgovorni urednik Stanislav Kocutar.

Sem podjetnica z novinarsko dušo in iskricami v modrih očeh. Mama, soproga, s sledmi v različnih krajih, kjer sem doslej bivala in delala: Velenje, Ljubljana, Beograd, Skopje, Mozirje, Celje ...

Po  končani osnovni šoli in gimnaziji sem iz Velenja odšla v Ljubljano ter diplomirala iz novinarstva na takratni FSPN (sedanja FDV).  Med študijem sem vseskozi honorarno delala na nekdanjem Radiu Ljubljana (danes Radio Slovenija). Po zaposlitvi sem odšla leta 1991 za dopisnico Radia Slovenija v Beograd, po dveh letih pa še za dopisnico RTV Slovenija v Skopje. Na Balkanu sem preživela 5 let v obdobju od 1991 do 1995. Medijske izkušnje sem si pridobila tudi z delom na televiziji TV PIKA (vodenje kontaktne politične oddaje in informativne oddaje) leta 2006 in v času od leta 2011 do 2015 opravljala delo odgovorne urednice regionalnega časopisa Novi tednik. Imam 15 let raznovrstnih izkušenj v medijih v vlogi radijske novinarke in dopisnice, televizijske voditeljice in časopisne urednice.

S soprogom Predragom Tašićem sva ustanovila in vodila dve družinski podjetji. Balkan Consulting Povše Tašić in drugi d.n.o. se je ukvarjal predvsem s svetovanjem za balkanska tržišča, BC SKUPINA d.o.o. je poleg glavne dejavnosti nepremičninskega posredovanja delovalo tudi na področjih odnosov z javnostmi in marketinga. V podjetništvu sem si nabrala 13 let raznovrstnih izkušenj priprave in izvedbe projektov, vodenja večjih in manjših skupin, organizacije poslovnih dogodkov.

Z delom v javnem sektorju sem se seznanila v vlogi direktorice Javnega zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Mozirje v obdobju 2007-2009.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/pozitivne-zgodbe/174405740
Biserka Povše Tašič , Pozitivne zgodbe - oddaja Radia Maribor

Datum predvajanja: 16. maj. 2016
Čas predvajanja: 10:13
Žanr: Izobraževalni
V Pozitivni zgodbi smo govorili o življenjski izkušnji nekdanje dolgoletne novinarke Biserke Povše Tašič, ki je pri 49ih letih – bolj ali manj po prisili – zapustila svoj poklic in začela samostojno poslovno pot. O tem je izdala tudi knjigo z naslovom Moja pot: startupi za vse življenje. Pogovor je…

 

 

 

© Kupa komunikacije 2015