window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-126695368-1');

OBGLAVLJANJE

» OBGLAVLJANJE

OBGLAVLJANJE

2019-02-27T19:37:23+00:0027.02.2019|KUPA bodice|

Z obglavljanjem tokrat nimam v mislih kakšnega spopada civilizacij. Bi se zadržala kar na slovenskih tleh, kjer sem skoraj na vsakem koraku kot državljanka in v pasivni vlogi spremljevalke medijev priča t.i. povampirjenju družbe, kjer vsakdo lahko v vsakogar vrže kamen. Ne da bi pri tem odgovarjal, če je morda izbral napačno tarčo. In se prav nič ne vpraša “od kod mu pravica kamenjanja in postavljanja ljudi ob sramotilni steber po sistemu “kriv si in zdaj se brani”. In na tej točki je pravzaprav vse večji problem slovenske družbe v tako imenovani navidezni “pravičnosti in težnje k resnici”. Kot da skupek posameznikov kot del slovenskega naroda že sadomazohistično uživa ob (za zdaj) besednem linču nad posamezniki, ki so si upali pokukati iz poprečja. Dokler nekomu ni nekaj dokazano naj bi veljalo načelo nedolžnosti. Temu danes že dolgo ni tako. Zadoščajo anonimke, ukradene uradne korespondence pod krinko raziskovalnega novinarstva in obtožbe posameznikov na račun drugih posameznikov z nekaj letnimi zamudami na račun nekih preteklih dejanj. Če bo šlo tako naprej bomo lahko kmalu priredili Hobbsov izrek človek človeku volk v “Slovenec Slovencu volk”. In če se na koncu kdo slučajno po končanih preiskavah in sodnih epilogih izkaže kot nedolžen bo trušč dosti manjši. Med tem, kar nekdo izreče in naredi ter tistim, kar se nekomu očita, da naj bi naredil ali rekel je namreč, vsaj zame, še vedno velika razlika.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen? Nastavitve Se strinjam

Analitični piškotki

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije. Ta spletna stran uporablja Google Analytics za zbiranje anonimnih informacij, kot so število obiskovalcev mesta in najbolj priljubljene strani. Ohranjanje tega piškotka nam pomaga izboljšati našo spletno stran.

Piškotki Google Maps in Facebook

Spletna stran uporablja zemljevid Google Maps, v kolikor želite, da se vam prikažejo Google Maps zemljevidi, morate le to predhodno odobriti. V kolikor želite dovoliti piškotke Facebook, le to ustrezno označite.

Sistemski piškotki

Sistemski piškotki so obvezni – ne more biti razveljavljeno. Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno. Piškotki za namestitve pomagajo spletni strani, da si ta zapomni informacije, ki spremenijo, na kakšen način se spletna stran obnaša ali izgleda, kot vaš priljubljeni jezik ali regijo, v kateri ste.