window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-126695368-1');

KOMBINATORIKA IN SISTEM

» KOMBINATORIKA IN SISTEM

KOMBINATORIKA IN SISTEM

2019-02-03T15:10:20+00:0003.02.2019|KUPA bodice|

Z besedo kombinatorika tokrat ne ciljam na matematično disciplino, čeprav gre tudi pri »politično-gospodarskem« mešetarjenju za kombiniranje oseb, predmetov, števil. Ob kombinatoriki se spomnim na posameznike in včasih na moč zabavne situacije, ki sem jim bila priča v različnih vlogah: kot novinarka, kot direktorica, odgovorna urednica ali podjetnica. Gre pa preprosto za to, da nekateri posamezniki v naši družbi ogromno energije (beri: dela in časa) porabijo za to, da bi našli bližnjice prek uhojenih političnih ali vipovskih poti, da bi lahko manj delali in pošteno služili: »naš, vaš« ali vprašalnica Čigav si/je – to je zlata valuta kombinatorikov, posledica pa velikokrat v nebo vpijoče slab kadrovski izplen. Slabi odnosi so posledica slabe komunikacije in oboje vodi praviloma v slab sistem. S kombinatoriko brez znanja, sposobnosti, veščin in Človeka z veliko Č na začetku besede, se nam na dolgi rok kot narodu in državi ne piše najbolje. Samo z menjavo posameznikov na položajih se sistema niti dotaknemo ne. Eno kombinatoriko – tokrat kadrovsko – , ki se ni obnesla najbolje, zgolj zamenjamo z drugo. In sistem – nedotaknjen – živi dalje (in brez načenjanja ključnega počela vseh težav in problemov tudi dlje).

Prijavljam se na brezplačen KUPA blog

Leave A Comment

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen? Nastavitve Se strinjam

Analitični piškotki

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije. Ta spletna stran uporablja Google Analytics za zbiranje anonimnih informacij, kot so število obiskovalcev mesta in najbolj priljubljene strani. Ohranjanje tega piškotka nam pomaga izboljšati našo spletno stran.

Piškotki Google Maps in Facebook

Spletna stran uporablja zemljevid Google Maps, v kolikor želite, da se vam prikažejo Google Maps zemljevidi, morate le to predhodno odobriti. V kolikor želite dovoliti piškotke Facebook, le to ustrezno označite.

Sistemski piškotki

Sistemski piškotki so obvezni – ne more biti razveljavljeno. Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno. Piškotki za namestitve pomagajo spletni strani, da si ta zapomni informacije, ki spremenijo, na kakšen način se spletna stran obnaša ali izgleda, kot vaš priljubljeni jezik ali regijo, v kateri ste.